Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az első előzetes: sztárparádé cicával


Megérkezett a film első előzetese, amiből kiderül, hogy Los Angelesben a villák elképzelhetetlenek jacuzzi nélkül, nehéz Magyarországra telefonálni, de legalább bármikor belesétálhatunk Tom Cruise-ba.
Megtudjuk, hogy ebben a történetben mindenki akar mindenkitől valamit (vagy valakit), és hőseink sem pénzt sem fáradságot nem kímélve próbálják elérni céljaikat.

Az pedig, hogy megvalósulnak-e az álmok, hogy mindenki azt kapja-e, amire a történet elején vágyott, egyelőre legyen titok.



szólj hozzá: S.O.S. Love! előzetes  


Ha tetszett a poszt, és kíváncsi vagy, hogyan készült a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is! 

0 Tovább

Trailer Christine-nel, C.J-vel és egy piros robogóval

Adva van egy jelenet, aminek az a lényege, hogy egy fiatal pár lelép egy  robogóval, és bejárja Budapest legszebb helyeit. Elhajtanak a Lánchídnál, átrobognak az Erzsébet hídon és  látjuk a Szabadság-szobrot a Gellért-hegy tetején. Minden pontosan  úgy néz ki,  ahogyan mindig is szeretnénk látni a fővárosunkat, és ahogyan láttatni szeretnénk külföldön. Például az USÁ-ban.
Szóval ki van ez találva, kaland, romantika  és némi országimázs.
Minden rendben is lenne, ha főhősünk tudna motorozni. No nem annyira, mint Talmácsi Gábor, hanem úgy egyáltalán.
De nem tud. Úgy egyáltalán. Ráadásul ezt be is bizonyítja: a stáb szeme láttára sikerült buknia egyet, ami aztán megfontolásra késztette a rendezőt. Valószínűleg végiggondolhatta: ha nem akarja átírni a forgatókönyvet kórházas-romantikusra, úgy találnia kell egy megoldást, amivel egyszerre tudja leforgatni a motorozást, és képes megőrizni színészei testi épségét.
A dublőr szóba sem jöhet, mert a jelenet tele van közelikkel. Az arcot takaró bukó sem megoldás, C.J. és Christine mosolya nélkül nem  érne semmit az egész jelenet.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Tapasztalt filmes nem esik kétségbe: bérel egy vonóhorgos, platós teherautót, hozzá pedig egy trailert. Mindenkit felpakol a szerelvényre kamerástól, motorostól és színészestől, és már indulhat is a budapesti körút!
A széles mosolyokat látva óriási buli lehetett. 
 


szólj hozzá: Robogós trailer


Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Hujber Feri maximalista, még letakarva is játszik

2011. nyarán a gazdasági válság eléri az S.O.S irodát is, ami az elmúlt években egyébként is átalakult. A két volt tulajdonos, Veronika és Péter kiszálltak az üzletből. Betti élete is megváltozott, Tomival elváltak útjaik, a céget új szerelmével, Marcival irányítja tovább.

Marcit Hujber Feri alakítja, aki az elmúlt esztendőkben számtalan formában mutatta meg tehetségét. Játszott szappanoperában (Barátok közt) és  játékfilmekben (Szerelemtől sújtva, Valami Amerika 1-2). Szinkronizált  rajzfilmet (Immigrants - Jóska menni Amerika), volt műsorvezető  szépségversenyen és korcslyázott tévé showban. Játszik színpadon (Czukor Show), múlt héten pedig a  Magyar Lovas Színház Honfoglalás c. rockoperájának premier előadásában láthatta a közönség.

Marci szerepében szüksége is van a sokoldolasúgára és az energikusságra, mert számtalan kihívásra kell válaszolnia. Ezek közül talán az egyik legnagyobb, hogy Mimi néni (Daryl Hannah) folyamatosan félreérthetetlen utalásokat   tesz arra, mi mindent tudna elképzelni Marcival...




Mi is  Daryl Hannah-val kapcsolatban kérdeztük először.

SOS: - Tamás mit érthetett a sajtótájékoztatón azon, hogy Daryl Hannah-t Hujber Feri kezelte a legjobban?
HF: - Arra gondolhatott, hogy azonnal egy hullámhosszra kerültünk, nagyon gyorsan megtaláltuk egymással a hangot, annak ellenére, hogy akkor találkoztunk először, és nem is vagyunk egy korosztály.
SOS:- Daryl Hannah közismerten maximalista, és ahogyan a forgatás alatt láttuk, te is beleadod a 100%-ot. A rendezőnél is szigorúbb vagy magadhoz. Ez is hozzájárult a jó munkakapcsolat kialakulásához? 
HF : - Valószínű. De azt hiszem, én inkább 150%-ot szeretek beleadni a munkámba. (mosolyog) Amikor például szerepeltem a Sztárok a jégen műsorban, napi hat órát korcsolyáztam három hónapon keresztül, mert azt akartam, hogy adásról adásra lássák a nézők, hogy fejlődöm. Egyébként Nagy Feró csinálta még ugyanezt.
SOS : - Ezen a forgatáson is azonnal rohansz visszanézni magad. Ha valami nem tetszik, te kéred, hogy vegyétek újra. Közben állandóan agyalsz, hogy mit lehetne még jobban csinálni.
HF : - Persze, a már emlegetett 150%, meg azt gondolom, hogy egy színész  vigyen bele a figurába valami pluszt. Ez lehet egy poén / itt mesél is rögtön két dolgot, de erős spoiler lenne, meg kell várnotok velük a filmet /, vagy egy olyan ötlet, ami mélyebbé teszi a figurát.
SOS : Annak éppen tanúi voltunk, amikor az egyik jelenetben addig-addig jártál körbe, amíg nem találtál egy, az ingeddel harmonizáló színű pólót, hogy letakart fejjel játszhasd végig a jelenetet...
HF :- Igen, mert arra gondoltam, hogy abban a szituációban Marci annyira mélyponton van, hogy a fejére kell húzzon valamit, mint ahogy a depressziós ember reggel felkelés helyett a fejére rántja  a takaróját. Nem is akarja látni, mi folyik körülötte.
Ma például egy öltözőben játszódó jelenetet forgattunk, volt ott egy keménykalap, feltettem, és egy kicsit olyanra vettem a figurát, hogy aki látta, annak eszébe juthasson a Mechanikus Narancs.
SOS : - Tamás mit szól ezekhez az ötletekhez?
HF : - Szerintem tíz rendezőből nyolc nem fogadná el, de Tamás azt mondta, hogy bízik az intuícióimban, csináljam meg, ha úgy gondolom, hogy ettől jobban működik a figura.
SOS : - És jobban működik?
HF : - Lehet, hogy sokan csak azt látják majd,  milyen vicces, hogy letakartak, mint egy papagájt, és az is lehet, hogy sokaknak a keménykalapról nem Stanley Kubrick filmje jut eszébe. Biztos ők is jól szórakoznak majd, de akinek mondjuk beugrik valamilyen asszociáció, annak  talán többet fog jelenteni a figura.
Persze ez egy vígjáték, kicsit erősebb kontúrokkal dolgozunk, és nevettetni szeretnénk. Vannak ebben a műfajban  blődlik /itt megemlít egy-két altesti humorra hangszerelt amerikai blockbustert/, de mi eddig végig egy ízléses komédia keretein belül maradtunk.

Végezetül megkérdeztük Feritől, hogy látta-e már azt a kis videót, amit C.J-vel és vele forgattunk arról, hogy milyen egymással dolgozni.
- Ja, igen - válaszolt nevetve.
A tűző  napon nehéz megállapítani, de mintha elpirult volna egy pillanatra...



szólj hozzá: Hujber Feri legjei

0 Tovább

Árpa Attila rendesen befürdött

Újra itt a nyár, sokak számára egyenesen elviselhetetlen a kánikula, de vannak, akik nem csak a nagy meleg hatására tesznek olyat, amit mások soha nem tennének.

Azt gondolhatnánk, hogy ebben a forróságban nincs is jobb forgatási helyszín, mint egy medence partja. Pedig ennek is vannak veszélyei.

Szerepe szerint az Öcsit alakító Hevér Gábor a vicces srác, de a forgatáson sokszor  Árpa Attila hozza a frászt kollégáira újabb és újabb ötletekkel.
Gábor éppen befejezte a jelenetét, és békésen beszélgetett Szinetár Dórával a medence partján görkoriban, amikor megérkezett Árpa Attila.  Már a  tekintetén  látszott, hogy rosszban sántikál. Odasétált a gyanútlan beszélgetőkhöz, és egy laza mozdulattal kipróbálta, hogy tud-e Hevér Gábor vizen görkorizni. (Nem tud. Úszni viszont szerencsére igen)
A következő pillanatban Szinetár Dórát cibálta a víz felé, aki azonban hősiesen ellenállt. Nála már nagyobb volt a tét, éppen jelenethez készült, Attila akciójával veszélybe került a sminkje...

Ekkor már többen - közöttük Hujber Feri is - jónak látták eltűnni a mókamester közeléből, C.J. is riadt tekintettel kereste a lehetséges menekülési útvonalakat... Tisztán látszott, hogy legszívesebben egy egész stábos medencepartyval zárná a forgatási napot, és ezért válogatás nélkül bárkit képes lenne  Hevér Gábor után hajítani.

Hogy  mi lett az ámokfutás vége, nem áruljuk el, de a következő videoból minden kiderül. 



szólj hozzá: Árpa Attila rendesen befürdött


Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Kálloy Molnár Pétertől Londonban is kérnek autogramot

A Hajógyári-szigeten az elmúlt hetekben nem csak a Sziget fesztivál eseményei zajlottak,hanem az S.O.SLove stábja is itt forgatott. A Golftanya éttermében vettek fel több jelenetet, mert a filmbeli S.O.S csapat tagjai vendéglátósoknak adják ki magukat, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek Jake és Zoya találkozásához.

Legnehezebb feladatnak a konyha birtokbavétele tűnik, de erről majd a későbbiekben egy videóban is beszámolunk.Előre elárulhatunk azonban annyit, hogy az eredmény nagyjából olyan, mint ha a Hal a tortán amatőr szakácsai azt a nehezítést kapnák feladatul, hogy bekötött szemmel főzzenek...

A magát nagy spílernek mutató főpincér szerepére az S.O.S tagok közül Gézuka a beugró,akit Kálloy Molnár Péter alakít.
Pétert a forgatási szünetek egyikében sikerült elcsípni néhány szó erejéig.
Szezonban egy hónapban huszonnyolc estét játszik, plusz még ott a tévéműsor is, de ezért jó a nyár, mert a színházi szünetben tud filmet forgatni. Szinte követni sem tudtuk, mikor felsorolta, hány darabban szerepel. A legrégebben a S.Ö.R-ben játszik, ami már tizenhét éve van folyamatosan színpadon. Amikor ezt kimondta akaratlanul össze is nevettünk, mert néhány perce éppen arról beszélgettünk, hogy mennyire fiatal a film női főszereplője, Christine. Nagy sikerrel fut a Kövek a zsebben, amiben Rudolf Péter a partnere, és ami történetesen éppen egy filmforgatás kuliszái mögött játszódik. A darabot Londonban is játszották, büszkén mesélte, hogy az előadás után az utcán londonban élő magyar fiatalok rohanták meg autogramért. Nagyon örült, és kicsit meg is lepődött, hogy ilyen messze is vannak rajongói.
- Bár a mai internetes világban ez nem is annyira lehetetlen - tette hozzá mosolyogva.
Eddig jutottunk a beszélgetésben, és Pétert máris hívták vissza a kulisszák közé, de rohantában még annyit elmondott, hogy örömmel fogadta a felkérést, mert igazán szeret Sas Tamással dolgozni. (fotó: Erdélyi Gábor)

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Aki egy orosz maffiózót is sarokba szorít: Christine Kelly

Christine Kelly, az S.O.S. Love! Zoyájaként egy igazi hisztis elkényeztetett  lányt alakít, aki ahhoz van szokva, hogy mindig mindent megkap, amit csak akar. Ebben segítségére van bátyja, a sikeres orosz üzletember, akinek fő tevékenységi körét a címben már említettük. Maxim  pedig jó testvérként bármit képes megtenni, hogy kishúga boldog legyen. 

Zoya és Maxim
Zoya, háttérben az aggódó Maximmal (fotó: Erdélyi Gábor)

 A most felvett jelenetben Zoya éppen azért veszekszik Maximmal, mert őt okolja azért, hogy nem   láthatja  kedvenc sorozatának aktuális epizódját, a fantasztikus Jake Griffinnel.  A  pénzcsinálásban elfáradt báty viszont semmire nem vágyik kevésbé délutáni pihentető úszkálása közben, mint akaratos húgocskája újabb kirohanására. Valamit tennie kell, de mit?
Valószínű ekkor  fogalmazódik meg  fejében az az ötlet, ami aztán forgószélként ragadja majd magával hőseinket.

Jake Griffin
A rajongás tárgya, Jake Griffin (fotó: Erdélyi Gábor)

- Zoya mindig elégedetlen, sokat sír és nyafog,  folyton igényli a figyelmet, de én nem ilyen vagyok– meséli Christine – Bár a nővérem szerint sokat nyafogok… - teszi hozzá elgondolkodva.
Egybiztos  közös pontot mégis találhatunk a színésznő és szerepe között: kamaszkorában  Christine is rajongott egy bizonyos sztárért, szobája falát teleragasztotta a posztereivel. Ugyan a  rajongó időszaknak már vége, de a képek a gardróbban még mindig megtalálhatóak…

Ha kíváncsi vagy rá, hogy a valóságban kiért rajongott Christine, és miért vannak még meg a fotók, akkor nézd meg a  videót is!



szólj hozzá: Zoya: Christine Kelly

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is! 

0 Tovább

Az első forgatási nap - minden oké!

Kedd reggel indult a magyarországi forgatás a Continental Hotel Zara ****Superior Budapest szállóban.
Sas Tamás láthatóan megnyugodott, hogy itthon is minden gördülékenyen zajlik, minden a helyén van.
Tamás megosztotta velünk, hogy hosszú évek tapasztalata szerint két dologgal nem szabad forgatni, és ezek közül az egyik a macska,
De mi lehet a másik?  Ezt elegánsan elfelejtette közölni, pedig furdallja az oldalunkat a kíváncsiság. Majd jól utánajárunk a kérdésnek.
Grinch - ő a macska - mindenkit levett a lábáról, gazdája szerint ugyan fogalma sincs a filmezésről, de nagyon jól alkalmazkodik a körülötte dolgozó emberekhez. Valóban profin alakított a macska szerepében, szerintünk is hiteles és meggyőző.



szólj hozzá: Cica a filmforgatáson

0 Tovább

Egy hosszú nap délutánja: 3D kamerapróba

Az év leghosszabb napján látogattunk el az első 3D-ben forgó magyar játékfilm kamerapróbájára, ahol Sas Tamás rendező-producer és Miklauzic Márton operatőr beszélt nekünk arról, hogy miben különböznek az SOS Love felvételei egy hagyományos forgatástól.


ST: A térhatású film nem számít újdonságnak, hiszen az első filmek még az Egyesült Államokban készültek a harmincas években. Egy rövid ötvenes évekbeli reneszánsztól eltekintve, manapság éled újjá a filmkészítésnek ez a módja a digitális technika fejlettségének köszönhetően, de még a mai technológiai szinten sem egyszerű a kivitelezés .


Magyarországon ugye ez az első 3D-ben forgó játékfilm?

ST:Igen, bár a stáb már dolgozott hosszabb-rövidebb anyagokon, kisfilmeken és vieoklipeken, viszont meg merem kockáztatni, hogy nekünk lehet, hogy naponta több anyagot kell majd leforgatnunk, mint amennyire az említett produkciókhoz szükség volt, és ez kicsit nyugtalanító /nevet/

Ma kamerapróba van. Mit is próbáltok ki tulajdonképpen?

ST. Ma és holnap csinálunk egy ún. workflow-t, ami azt jelenti, hogy a kamera összeállításától indulva végigmegyünk azon a folyamaton, amit majd a forgatáson nap mint nap végig kell csinálnunk. Kipróbáljuk a kamera beállításait, azt, hogy a jeleneteket hogyan kell beállítani, megnézzük, hogy fest a felvett anyag, végigcsináljuk a konvertálást, hogy lépésről lépésre lássuk, hogyan jutunk el egy utómunkára alkalmas anyagig.


Van olyan dolog, amire különösképpen ügyelni kell egy 3D forgatáson a hagyományos felvételekhez képest?

Igen, mégpedig az, hogy a nem megfelelő beállítások, vagy a két kamera elégtelen szinkronizálása esetén szó szerint fejfájást okozhatunk a nézőnek. Sok esetben lehet látni, hogy a nézők leveszik a szemüvegüket, dörzsölik a halántékukat. Ilyenkor nem feltétlenül a film tartalmával van gondjuk, valószínűbb, hogy a felvétel és az utómunka közben történt valami hiba. Ha megkérdezitek Marcit /Miklauzic Márton, az operatőr/, biztosan szívesen mesél nektek erről.


0 Tovább

S.O.S Love! Miről szól a film?

S.O.S Love!

Az egymillió dolláros megbízás

Romantikus vígjáték egy randiguru ügynökségről, amiben senki nem az, akinek látszik

"Mit kínál önnek ügynökségünk? Romantikát szállítunk nagy sebességgel, bárhol, bármikor és bármilyen formában! Az első randevútól egészen a hálószobáig kísérjük önt! Hívjon, segítünk! S.O.S Love!"

Egy orosz maffiózótól érkezik a megbízás: hozzák össze unatkozó kishúgát kedvenc hollywoodi filmsztárjával: ha sikerül, egymillió dollár üti a markukat.

Mi sem tűnik egyszerűbbnek a tapasztalt randiguruknak, hiszen a színész épp Magyarországon forgat. Mikorra éppen megkörnyékeznék, a színész visszautazik Los Angelesbe - a magyarok meg utána!

Kaliforniába szerencsésen megérkeznek, de elvesztik minden pénzüket, anélkül pedig nagyon nehéz becserkészni a kiszemelt színészt. Jobb híján egyikük amerikai nagynénjénél húzzák meg magukat, akiről kiderül, hogy hollywoodi sztárhasonmás ügynökséget üzemeltet. Hőseink azonnal rájönnek: létezhet egy egyszerű megoldás...

Egyelőre ennyit árulhatunk el a történetről, de ne aggódjatok, ha szorgalmasan követitek az eseményeket, többet is megtudhattok majd hőseink kalandjairól!

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Készül az első magyar 3D-s mozifilm!

A napokban megkezdődött az S.O.S Love! - az egymillió dolláros megbízás forgatása

Január végén röppent fel a hír, hogy  Sas Tamás újabb film forgatásába kezdett, ami sok szempontból eltér eddigi munkáitól, pedig az S.O.S. Szerelem! fonalát viszi tovább, igaz nem folytatásként.

Lényeges különbség, hogy Sas Tamás a filmet koprodukcióban forgatja, így már a történet kitalálásakor és a forgatókönyv megírásánál is figyelembe kellett venni a produkciós partnerek érdekeit. Olyan történetet kellett kitalálni, ami lehetővé teszi, hogy a film esélyei nemzetközi forgalmazásban is jók legyenek.

A rendező és a producerek életét ugyan nem könnyíti meg, hogy egy nemzetközi produkciót kell irányítani, de a mozinak mindenképpen jót tesz: a film egyik része Los Angelesben játszódik, és olyan amerikai sztárok szerepelnek benne, akik várhatóan megdobogtatják majd a nézők szívét...

A másik lényegi különbség, hogy Sas Tamás nem csak a finanszírozás terén szeretne Magyarországon új dimenziókat nyitni, hanem magával a filmmel is: Az S.O.S Love! lesz az első 3D-ben forgatott magyar játékfilm, ami technikailag is nagy kihívások elé állítja a stábot.

Ebben a blogban arra vállalkozunk, hogy végig kísérjük a forgatást. Beszámolunk a hivatalos történésekről, de bemegyünk a kulisszák mögé is, hogy minél több érdekes információval szolgálhassunk nektek a forgatásról, és persze a film sztárjairól is.

Ha tetszett a poszt, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább
12
»

S.O.S Love!

blogavatar

Vígjáték 3D-ben. Amerikai sztárok, magyar film. December 15-től a mozikban!

Utolsó kommentek