Cynthia szerepében Szinetár Dórát láthatjuk, akinek ez a második mozifilm szerepe. Kislányként már szerepelt egy német-magyar koprodukcióban készült misztikus horrorban, a Laurinban, amelynek címszerepét alakította. A filmet csak külföldön mutatták be, így valójában az S.O.S. Love!-ban tűnik majd fel először hazai filmvásznon.

 
Miért vállaltad el ezt a szerepet, mi tetszett meg benne?

Igazából nem is a szerep miatt vállaltam, hanem Sas Tamás személye, és a lehetőség miatt, hogy forgathatok vele. Sokat dolgoztam az elmúlt években, de filmes munkám nem volt. Tamás megkeresett azzal a kérdéssel, hogy elvállalnék-e egy szerepet a készülő filmjében. Kíváncsivá tett, amikor hozzátette: egy nagyon másféle karaktert kellene játszanom, mint amiket általában alakítani szoktam. Látott tavaly a Thália Színházban a Koldusoperában Polly szerepében. Akkor jutott eszébe, hogy akár én is lehetnék Cynthia. Amikor elolvastam a könyvet, megörültem, mert valóban érdekes kihívásnak tűnt egy hisztis amerikai színésznő bőrébe bújni.

Hogyhogy most szerepelsz először magyar játékfilmben?

Elmentünk egymás mellett. Amikor felkérésem volt, éppen babát vártam, amikor meg elmentem egy castingra, kiderült, hogy teljesen más karaktert vártak, mint amit ott a helyszínen mutattam. Utoljára húsz éve, még kislányként játszottam játékfilmben.

Hogy érezted magad hisztis akcióhősnőként?

Jópofa volt nagyon. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy ez a hisztis nő túlzottan távol áll tőlem. Én is szoktam hisztizni, ezt az oldalamat a kisfiam láthatta eddig legtöbbször. Az S.O.S.Love! nem egy művészfilm, a karakter elég végletesnek tűnt már első olvasatban is. Tamás is azt javasolta, hogy nyugodtan legyek minél szélsőségesebb, merjek játszani a figurában rejlő lehetőségekkel.



szólj hozzá: Szinetár Dóra akciójelenetben


A forgatás akció része mennyire volt nehéz?


Semennyire, nem is nagyon volt akció. Át kellet esnem egy ajtón, ennyit még meg tudok oldani. Sokkal nehezebb volt, hogy egy tűsarkúban kellet rohannom a sárban. Ez a mutatvány annak ellenére megviselt, hogy a magas sarkú cipők a mi szakmánkban hétköznapinak számítanak. A jelenet forgatása után három napig olyan izomlázam volt, hogy nem nagyon tudtam ülni sem.

A szereped szerint Jake barátnője vagy. Az őt játszó CJ-vel működött köztetek a kémia?

Igazából háromszor találkoztunk, ebből kétszer a közös jeleneteink forgatásán. Egyszer felpofoztam, egy másik alkalommal pedig papuccsal püföltem. Ami ehhez kellett, az megvolt. Jól lehetett vele bohóckodni, igazán játékos módon állt hozzá a munkához. A kémiának inkább Árpa Attilával kellett volna működni, ő próbál megcsókolni a film végén. De abból a próbálkozásból is csak egy nagy pofon lesz. Sokkal inkább a fizikai erőmre, semmint a kémiára volt szükség.



Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!