2011. nyarán a gazdasági válság eléri az S.O.S irodát is, ami az elmúlt években egyébként is átalakult. A két volt tulajdonos, Veronika és Péter kiszálltak az üzletből. Betti élete is megváltozott, Tomival elváltak útjaik, a céget új szerelmével, Marcival irányítja tovább.

Marcit Hujber Feri alakítja, aki az elmúlt esztendőkben számtalan formában mutatta meg tehetségét. Játszott szappanoperában (Barátok közt) és  játékfilmekben (Szerelemtől sújtva, Valami Amerika 1-2). Szinkronizált  rajzfilmet (Immigrants - Jóska menni Amerika), volt műsorvezető  szépségversenyen és korcslyázott tévé showban. Játszik színpadon (Czukor Show), múlt héten pedig a  Magyar Lovas Színház Honfoglalás c. rockoperájának premier előadásában láthatta a közönség.

Marci szerepében szüksége is van a sokoldolasúgára és az energikusságra, mert számtalan kihívásra kell válaszolnia. Ezek közül talán az egyik legnagyobb, hogy Mimi néni (Daryl Hannah) folyamatosan félreérthetetlen utalásokat   tesz arra, mi mindent tudna elképzelni Marcival...




Mi is  Daryl Hannah-val kapcsolatban kérdeztük először.

SOS: - Tamás mit érthetett a sajtótájékoztatón azon, hogy Daryl Hannah-t Hujber Feri kezelte a legjobban?
HF: - Arra gondolhatott, hogy azonnal egy hullámhosszra kerültünk, nagyon gyorsan megtaláltuk egymással a hangot, annak ellenére, hogy akkor találkoztunk először, és nem is vagyunk egy korosztály.
SOS:- Daryl Hannah közismerten maximalista, és ahogyan a forgatás alatt láttuk, te is beleadod a 100%-ot. A rendezőnél is szigorúbb vagy magadhoz. Ez is hozzájárult a jó munkakapcsolat kialakulásához? 
HF : - Valószínű. De azt hiszem, én inkább 150%-ot szeretek beleadni a munkámba. (mosolyog) Amikor például szerepeltem a Sztárok a jégen műsorban, napi hat órát korcsolyáztam három hónapon keresztül, mert azt akartam, hogy adásról adásra lássák a nézők, hogy fejlődöm. Egyébként Nagy Feró csinálta még ugyanezt.
SOS : - Ezen a forgatáson is azonnal rohansz visszanézni magad. Ha valami nem tetszik, te kéred, hogy vegyétek újra. Közben állandóan agyalsz, hogy mit lehetne még jobban csinálni.
HF : - Persze, a már emlegetett 150%, meg azt gondolom, hogy egy színész  vigyen bele a figurába valami pluszt. Ez lehet egy poén / itt mesél is rögtön két dolgot, de erős spoiler lenne, meg kell várnotok velük a filmet /, vagy egy olyan ötlet, ami mélyebbé teszi a figurát.
SOS : Annak éppen tanúi voltunk, amikor az egyik jelenetben addig-addig jártál körbe, amíg nem találtál egy, az ingeddel harmonizáló színű pólót, hogy letakart fejjel játszhasd végig a jelenetet...
HF :- Igen, mert arra gondoltam, hogy abban a szituációban Marci annyira mélyponton van, hogy a fejére kell húzzon valamit, mint ahogy a depressziós ember reggel felkelés helyett a fejére rántja  a takaróját. Nem is akarja látni, mi folyik körülötte.
Ma például egy öltözőben játszódó jelenetet forgattunk, volt ott egy keménykalap, feltettem, és egy kicsit olyanra vettem a figurát, hogy aki látta, annak eszébe juthasson a Mechanikus Narancs.
SOS : - Tamás mit szól ezekhez az ötletekhez?
HF : - Szerintem tíz rendezőből nyolc nem fogadná el, de Tamás azt mondta, hogy bízik az intuícióimban, csináljam meg, ha úgy gondolom, hogy ettől jobban működik a figura.
SOS : - És jobban működik?
HF : - Lehet, hogy sokan csak azt látják majd,  milyen vicces, hogy letakartak, mint egy papagájt, és az is lehet, hogy sokaknak a keménykalapról nem Stanley Kubrick filmje jut eszébe. Biztos ők is jól szórakoznak majd, de akinek mondjuk beugrik valamilyen asszociáció, annak  talán többet fog jelenteni a figura.
Persze ez egy vígjáték, kicsit erősebb kontúrokkal dolgozunk, és nevettetni szeretnénk. Vannak ebben a műfajban  blődlik /itt megemlít egy-két altesti humorra hangszerelt amerikai blockbustert/, de mi eddig végig egy ízléses komédia keretein belül maradtunk.

Végezetül megkérdeztük Feritől, hogy látta-e már azt a kis videót, amit C.J-vel és vele forgattunk arról, hogy milyen egymással dolgozni.
- Ja, igen - válaszolt nevetve.
A tűző  napon nehéz megállapítani, de mintha elpirult volna egy pillanatra...



szólj hozzá: Hujber Feri legjei