Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sajtótájékoztató

Július 25-én hétfőn volt a film sajtótájékoztatója a Zara Hotelben, ami egyébként a film egyik forgatási helyszínéül is szolgál. A stáb igazi rohamtempót diktál magának:: alig két nap telt el azóta, hogy hazaérkeztek  a los-angelesi forgatásról, az eseményt követő reggelen pedig már folytatják is munkát
A sajtótájékoztató a film érdekességei mellett eggyéb izgalmakkal is  szolgált,: az amerikai főszereplő Christine Kelly gépének út közben műszaki okook miatt le kellett szállnia, ezért csak késve érkezett az eseményre. A film két amerikai sztárja Dary Hannah és Billy Zane videoüzenetben köszöntötte az újságírókat és a nézőket, ők a magyarországi forgatáson nem vesznek részt, a személyes találkozásra decmber 15-i  premierig várnunk kell.



szólj hozzá: S.O.S Love! - ééés kezdünk!

0 Tovább

Mi a legjobb a filmkészítésben?

Eddig is láthattátok, hogy a filmkészítés nehéz szakma. Egyrészt filmet készíteni drága, ezért folyamatosan loholni kell a pénz után. Ott van a forgatás, bárhol becsúszhat egy gikszer, és a technkika sem akar mindig engedelmeskedni. Aztán persze ott vannak a színészek, és a stáb, akik szintén őrületbe kergethetik a rendezőt egy-egy hosszabb forgatási nap végére. 
Szóval filmet készíteni nehéz és fáradságos munka, bizonytalan kimenetellel.
Akkor mégis miért jó filmet csinálni? 


szólj hozzá: Mi a legjobb a filmkészítésben

 

 Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Daryl Hannah magyarokkal forgat

Szárnyas fejvadász, Csobbanás, A szomszéd nője mindig zöldebb, Még zöldebb a szomszéd nője, Kill Bill, Kill Bill 2.
És S.O.S Love! 


szólj hozzá: A Kill Bill gonosz nővérkéje

Az egyik magyar szereplőnk...:
Éppen  Szilas Rita divatbemutatóján forgattunk, akinek a ruhái szerepelni fognak a filmben, amikor a  közönség soraiban felfedeztük Árpa Attilát is. Azonnal megragadtuk az alkalmat, és lecsaptunk rá.
Most sem hazudtolta meg magát, lehengerlő mosollyal és lefegyverző szerénységgel nyilatkozott filmbeli szerepéről, és arról, hogy mi volt a legfontosabb indoka a szerep elvállalásakor.
Attila itt még nem tudja, hogy nyilatkozhat-e nemzetközi sztárpartnereiről, akiket ti már részben megismerhettetek azóta. A lista azonban még nem teljes...


szólj hozzá: Árpa Attila sármos és ravasz

 

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Amerikai casting: akár egy lóvásár

Újra itthon. Tamás megnyugodott a Tommal és Larryvel folytatott fogócska után, és arról mesél nekünk, hogy milyen is a szereplőválogatás Amerikában. A film címéül választott hasonlat sok mindent elárul.


szólj hozzá: Amerikai casting: lóvásár

Szerencsénkre arra is volt ideje, hogy találkozzon az egyik főszereplő jelölttel, aki a magyar mozinézőknek és sorozat rajongóknak is ismerős lehet. Hogy honnan? Kiderül a következő interjúból.


szólj hozzá: CJ, a kaliforniai fiú

 

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Amerikai pénzből magyar filmet?

Bevezetőnkben már írtunk arról, hogy Sas Tamás koprodukcióban forgat, és, hogy ez néha megpróbáltatások elé állítja producerként.
Kollégái egy nemzetközi fórumon találkoztak egy nagyon ígéretesnek tűnő amerikai úriemberrel, aki látott fantáziát a filmben.
Ezért Tamás még tavasszal repülőre szállt, elutazott Los Angelesbe, hogy megismerje  Larryt és csapatát.

Szerencsére vitt magával kamerát is, hogy be tudjon nekünk számolni kalandjairól.


szólj hozzá: A kaszkadőr és a producer

"Romantikus vígjáték egy randiguru ügynökségről, amiben senki nem az, akinek látszik"
Lehet, hogy innen vette az ötletet Larry is, de még az is előfordulhat, hogy neki pedig producer-hasonmási ügynöksége van. 

De meséljen erről Tamás tovább: 
 


szólj hozzá: A kaszkadőr és a producer #2

Természetesen minden jó, ha jó a vége, a nagy izgalmak után mindenki fellélegezhet.
Persze ki tudja meddig, hisszen a  filmforgatás számtalan nem várt fordulatot hozhat még!

 

Ha tetszett a poszt, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Egy hosszú nap délutánja: 3D kamerapróba

Az év leghosszabb napján látogattunk el az első 3D-ben forgó magyar játékfilm kamerapróbájára, ahol Sas Tamás rendező-producer és Miklauzic Márton operatőr beszélt nekünk arról, hogy miben különböznek az SOS Love felvételei egy hagyományos forgatástól.


ST: A térhatású film nem számít újdonságnak, hiszen az első filmek még az Egyesült Államokban készültek a harmincas években. Egy rövid ötvenes évekbeli reneszánsztól eltekintve, manapság éled újjá a filmkészítésnek ez a módja a digitális technika fejlettségének köszönhetően, de még a mai technológiai szinten sem egyszerű a kivitelezés .


Magyarországon ugye ez az első 3D-ben forgó játékfilm?

ST:Igen, bár a stáb már dolgozott hosszabb-rövidebb anyagokon, kisfilmeken és vieoklipeken, viszont meg merem kockáztatni, hogy nekünk lehet, hogy naponta több anyagot kell majd leforgatnunk, mint amennyire az említett produkciókhoz szükség volt, és ez kicsit nyugtalanító /nevet/

Ma kamerapróba van. Mit is próbáltok ki tulajdonképpen?

ST. Ma és holnap csinálunk egy ún. workflow-t, ami azt jelenti, hogy a kamera összeállításától indulva végigmegyünk azon a folyamaton, amit majd a forgatáson nap mint nap végig kell csinálnunk. Kipróbáljuk a kamera beállításait, azt, hogy a jeleneteket hogyan kell beállítani, megnézzük, hogy fest a felvett anyag, végigcsináljuk a konvertálást, hogy lépésről lépésre lássuk, hogyan jutunk el egy utómunkára alkalmas anyagig.


Van olyan dolog, amire különösképpen ügyelni kell egy 3D forgatáson a hagyományos felvételekhez képest?

Igen, mégpedig az, hogy a nem megfelelő beállítások, vagy a két kamera elégtelen szinkronizálása esetén szó szerint fejfájást okozhatunk a nézőnek. Sok esetben lehet látni, hogy a nézők leveszik a szemüvegüket, dörzsölik a halántékukat. Ilyenkor nem feltétlenül a film tartalmával van gondjuk, valószínűbb, hogy a felvétel és az utómunka közben történt valami hiba. Ha megkérdezitek Marcit /Miklauzic Márton, az operatőr/, biztosan szívesen mesél nektek erről.


0 Tovább

S.O.S Love! Miről szól a film?

S.O.S Love!

Az egymillió dolláros megbízás

Romantikus vígjáték egy randiguru ügynökségről, amiben senki nem az, akinek látszik

"Mit kínál önnek ügynökségünk? Romantikát szállítunk nagy sebességgel, bárhol, bármikor és bármilyen formában! Az első randevútól egészen a hálószobáig kísérjük önt! Hívjon, segítünk! S.O.S Love!"

Egy orosz maffiózótól érkezik a megbízás: hozzák össze unatkozó kishúgát kedvenc hollywoodi filmsztárjával: ha sikerül, egymillió dollár üti a markukat.

Mi sem tűnik egyszerűbbnek a tapasztalt randiguruknak, hiszen a színész épp Magyarországon forgat. Mikorra éppen megkörnyékeznék, a színész visszautazik Los Angelesbe - a magyarok meg utána!

Kaliforniába szerencsésen megérkeznek, de elvesztik minden pénzüket, anélkül pedig nagyon nehéz becserkészni a kiszemelt színészt. Jobb híján egyikük amerikai nagynénjénél húzzák meg magukat, akiről kiderül, hogy hollywoodi sztárhasonmás ügynökséget üzemeltet. Hőseink azonnal rájönnek: létezhet egy egyszerű megoldás...

Egyelőre ennyit árulhatunk el a történetről, de ne aggódjatok, ha szorgalmasan követitek az eseményeket, többet is megtudhattok majd hőseink kalandjairól!

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Készül az első magyar 3D-s mozifilm!

A napokban megkezdődött az S.O.S Love! - az egymillió dolláros megbízás forgatása

Január végén röppent fel a hír, hogy  Sas Tamás újabb film forgatásába kezdett, ami sok szempontból eltér eddigi munkáitól, pedig az S.O.S. Szerelem! fonalát viszi tovább, igaz nem folytatásként.

Lényeges különbség, hogy Sas Tamás a filmet koprodukcióban forgatja, így már a történet kitalálásakor és a forgatókönyv megírásánál is figyelembe kellett venni a produkciós partnerek érdekeit. Olyan történetet kellett kitalálni, ami lehetővé teszi, hogy a film esélyei nemzetközi forgalmazásban is jók legyenek.

A rendező és a producerek életét ugyan nem könnyíti meg, hogy egy nemzetközi produkciót kell irányítani, de a mozinak mindenképpen jót tesz: a film egyik része Los Angelesben játszódik, és olyan amerikai sztárok szerepelnek benne, akik várhatóan megdobogtatják majd a nézők szívét...

A másik lényegi különbség, hogy Sas Tamás nem csak a finanszírozás terén szeretne Magyarországon új dimenziókat nyitni, hanem magával a filmmel is: Az S.O.S Love! lesz az első 3D-ben forgatott magyar játékfilm, ami technikailag is nagy kihívások elé állítja a stábot.

Ebben a blogban arra vállalkozunk, hogy végig kísérjük a forgatást. Beszámolunk a hivatalos történésekről, de bemegyünk a kulisszák mögé is, hogy minél több érdekes információval szolgálhassunk nektek a forgatásról, és persze a film sztárjairól is.

Ha tetszett a poszt, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább
123
»

S.O.S Love!

blogavatar

Vígjáték 3D-ben. Amerikai sztárok, magyar film. December 15-től a mozikban!

Utolsó kommentek