Letartóztatták Daryl Hannah-t  Washington DC-ben a Fehér Ház előtt.

A szőke sztár több száz aktivistával együtt  ülősztrájkon vett részt, amellyel egy Kanadából a Mexikói-öböl partjáig húzódó olajvezeték kiépítése ellen tiltakoztak. Miután többszöri felszólításra sem volt hajlandó elhagyni a helyszínt, kezét hátrabilincselve vezették el. A demonstrálók közül többeket előállítottak, de azóta óvadék ellenében mindenkit szabadon engedtek.

"Néha az embernek fel kell áldoznia személyes szabadságát egy magasabb szintű szabadság érdekében. És mi szabadulni akarunk a fosszilis égéstermékek okozta pusztulástól, és meg akarjuk teremteni a tiszta energia jövőjét" - jelentette ki a sztár őrizetbe vételekor.

A színésznőnek nem első alkalommal gyűlik meg a baja  a hatóságokkal, környezetvédő aktivistaként már többször letartóztatták. Pár éve  Los Angeles legnagyobb farmjának lerombolása ellen tüntetett úgy, hogy egy diófához láncolta magát, tavaly pedig egy bánya bezárása miatt szervezett demonstráción tartóztatták le.

Daryl Hannah egy diófához láncolta magát

Daryl Hannah  hosszú ideje él környezettudatos életet: gyerekkora óta vegetáriánus, autója biodízellel működik, házaiban  az energiát megújuló energiahordozók biztosítják. Saját videoblogja is van, ahol  hétről hétre egy-egy környezetvédelmi témát jár körül.

A  gyakran vicces kisfilmekben sok féle téma szóba kerül az ökoházaktól, a kipusztilás szélén álló hegyi gorillákon át  a színésznő szívügyének számító zöld üzemanyagig, a biodízelig.
Egyik videójában  elkötelezettségét és a biodízel ártalmatlanságát egyszerre igyekszik bebizonyítani: tankolás közben egyszerűen  hatalmasat kortyol a zöld színű folyadékból.

Az NBC által készített felvételen a demonstrációt és a letartóztatást követhetitek pecről percre


Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!