Öcsi egy laza figura

Hevér Gábor sokoldalú színész, egyaránt otthon van a színpadon és a filmvásznon is. Decemberben az SOSLove! hebehurgya Öcsijeként láthatjuk a moziban, míg az MTV új sorozatában, az Átokban egy családi gondokkal küzdő férfit alakít.  A Nemzetiben Színházban az Egyszer élünk című darabban játszik, ami az idei POSZT egyik legdíjazottabb darabja volt.



Milyen volt a hangulat a  forgatáson? Gyakran szórakoztatok egymással?

Folyamatosan. Nagyon össze voltunk zárva, Los Angelesben végig, aztán itt is, amikor megérkeztünk. Nyilván ment a zrikálás. Hujber Ferit jól ismertem korábbról, Árpa Attilát nem, de egyikükkel sem dolgoztam korábban együtt, csak Particiával és Elek Ferivel. Köztünk fiúk között ment jobbra-balra a szívatás, hogy kellemesen teljen a várakozás. Egymást hívogattuk telefonon, lehetőleg éjfélkor vagy kora hajnalban. Én Árpát hívogattam, hogy jól aludt-e, miközben néhány órája váltunk el, és másnap kora reggel találkoztunk.

Öcsi karaktere változott az első film óta?

Szerencsétlen még balfékebb lett, és az előző filmhez képest kicsit kinőtte magát. Az előzőben lehetett tudni, hogy mindent ő ront el, de a végső megoldást mégiscsak ő találja meg. Csak mivel szerencsétlen annyira hülye, nem nagyon hisznek neki. Most a karakter felduzzadt, több akciójelenetben is szerepel. Végiggörkorcsolyáztam például Los Angelest, halottas kocsiban utaztam, nem csak beszéltem hülyeségeket az irodában, mint az előzőben. Az amerikaiak nagyon szerették ezt a karaktert.


Ebben a filmben Öcsi karaktere még hozzáértőbb

Maga a film miben lesz más a korábbihoz képest?

Ez 3D-ben van, emellett a történet egy kicsit több szálon fut, kicsit bonyolultabb. A romantikus szál főszereplője két amerikai, ebben is más. Nem mondom, hogy ők másféleképpen játszanak, de mivel amerikai megrendelés volt, elsősorban azt kérték tőlünk, hogy nyugodtan játsszuk túl, mert Amerikában az embereknek ez tetszik. Mi megpróbáltunk egyensúlyozni, hogy sokak is legyünk, de a normalitás határain belül is maradjunk. Változott a csapat is, akik a társkereső ügynökséget viszik a filmben, a régiek közül hárman maradtunk Elek Ferivel és Kovács Patríciaval, hozzánk csatlakozott Hujber Feri és Árpa Attila.


Egy teljesen új csapat oszlopos tagjaként

Színészként mennyire vágysz főszerepekre?

Nem a főszerepen, hanem a jó szerepen van a hangsúly. Egy jó szerep egy jó színházi előadásban az kész főnyeremény. Közben ismerek olyan főszerepet, amit az életem árán se játszanék el. Előfordult, hogy tíz percet töltöttem a színpadon, és nagy sikerem volt, a közönség nagyon díjazta. Abban a jó tíz percben jó volt részt venni, egyáltalán nem volt dehonesztáló.

Így 40 körül egy romantikus vígjátékban már nem én vagyok a főhös alkat, egy olyan családtörténetben viszont, mint az Átok, igen. Ezzel nincs probléma. A két filmet párhuzamosan forgattunk, csütörtök délelőtt a csetlő-botló Öcsi voltam, és kavartam össze a szálakat, aztán pénteken reggeltől a széthulló családját összekapargatni próbáló családapa, aki kicsit alkoholista, megcsalta a felesége, és próbálja beverni a másik férfi arcát. Kicsit más a kettő, és a felkészülési idő nulla, de ezt így vállaltam. Ennél nagyobb bajom ne is legyen, hogy nyáron két filmet forgattam. Ezt csak így lehetett megoldani.

Mit ajánlanál mostanában a Nemzeti Színház műsoráról, ahol játszol?

Az Egyszer élünk című darabot, ami a POSZT-on elnyerte a kritikusok díját, a legjobb rendezést, én is nyertem vele. Ma Magyaroszágon ez az egyik legtöbbet díjazott előadás, Mohácsi János rendezte. Jöjjenek és nézzék meg, jól fognak szórakozni! 


Öcsi szerepében Hevér Gábor egy igazi görkoris akcióhőst alakít


Ha tetszett a poszt, és kíváncsi vagy, hogyan készült a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!   
Ha csak a képek érdekelnek, nézz be a film honlapjára.