Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Daryl Hannah túl macsósnak tartotta Árpa Attilát


Árpa Attila nem az SOS Love!-ban először forgat nemzetközi produkcióval. Feltűnt a Borgiákban, szerepel a Katedrális folytatásában, és az új 24-nek mondott Strike Backben két epizódban is szerepel, mint a magyar titkosszolgálat főnöke.
Mostanában azon gondolkodik, hogy írjon-e egy bemutatkozó levelet Ben Afflecknek, aki éppen Argo címmel forgatja legújabb filmjét.

Az amerikai kollégákkal milyen viszonyt sikerüt kialakítani? Darryl Hannah-hoz például mennyire tudtál közel kerülni?

Semennyire, mert Daryl a fejébe vette, hogy én vagyok ott a nagy macsó, ezért engem nem fog az egész forgatás alatt észrevenni. Működött a poén, tehát nem vettem magamra, bár meglepően hitelesen csinálta. Eljátszotta azt, hogy Hujber a kedvence, Hujber a kedves kis aranyos, én meg ott sem vagyok, és ez a szereposztás valamiért meg is maradt. Ezen poénkodtunk az egész forgatás alatt. 

Milyen élőben?

Egy dáma. Egy elegáns, nagyon szép dáma, aki pontosan tudja, milyen szép nő és milyen jó színésznő. Egyébként közvetlen volt velünk. Valaki, talán Náray Tamás azt mondta neki, hogy mi vagyunk a legjobb színészek Magyarországon, illetve Kelet-Európában. Valószínűleg ezt el is hitte, így aztán borzasztóan kedves volt hozzánk.

Billy Zane-nel akkor jobban összebarátkoztál?

Vele igen, és C.J. Thomasonnal. Mikor Billy Zane-t először megláttam, rá is azt mondtam, hogy na, ő is megöregedett, kicsit posakosabb lett a Titanic óta. Aztán az olvasópróbán letaglózott. Ettől mi még nagyon messze vagyunk.

Ellestél tőle valamit?

Leginkább azt, amit Daryl hannah-tól is, hogy nem kell játszani. Elsajátítja a szerepet és a szöveget, és úgy adja elő, mintha a sajátja lenne. Billy Zane ezt csinálta, és beleépített még néhány borzasztó jó grimaszt és reakciót. Az az instrukció, amit amerikai rendezők adnak, hogy ne szerepelj, vagy ne színészkedj, az tökéletesen ült nála.



CJ nagyon bírt. Mivel vetted le a lábáról?


Velem értette meg magát a legjobban, mert én beszélek angolul, és ismerem az összes amerikai gimis hülyeséget, amin ő is átment. Ő is amerikai focizott, és benne volt minden játékban. Vele játszottuk azt a bugyuta általános iskolás játékot, hogy mutatsz egy karikát a hüvelykujjaddal és a mutatóujjaddal, és ezt mindig csípő alatt kell tartani. Ha a másik belenéz, akkor megütheted. Szellemi párbajnak neveztük, ezt csináltuk a forgatás alatt folyamatosan, de mindenféle egyéb hülyeséget is. Tehát szívattuk egymást rendesen.

Mindenhol megírták, hogy szerepeltél a Borgiákban, de nem ebben az egy külföldi filmben szerepeltél.

A Monte Carlóban és a Borgiasban nagyon nyúlfarknyi szerepeim voltak. Nem szégyellem bevallani, hogy a  kreditért vállaltam őket. A Monte Carlóban, amiben Cynthia Nixon játszik a Szex és New Yorkból, még szövegem sem volt. A Borgiasban egy mondatom, de ha van olyan filmdíj, hogy a legjobb szereplő, akit hátbaszúrnak, miközben háttal áll a kamerának egy sötét sikátorban, akkor azt biztos, hogy meg fogom nyerni. De komolyra fordítva a szót, az ember örül neki, ha bekerül ezekbe a produkciókba, ugyanakkor szégyelli, hogy sokan írnak róla, aztán kiderül, hogy csak pár kocka erejéig látszik. Vagy meghal, vagy meg se szólal.

A Katedrálisból készült sorozat folytatásában, a World without Endben nagyobb szerepem van, ott  III. Richárd egyik katonáját játszom, aki az egyik főszereplő. Ott egyfolytában kardozni kell, lovagolni, és mogorván egyet nem érteni a királlyal. Az egy jó szerep. 

A másik a Strike Back, ami most ment le Amerikában, és az új 24-nek mondják. Ezt nyáron forgattuk, és biztos, hogy Magyarországon is fog menni. Ebben szintén elég nagy szerepem van, beszélek! A magyar titkosszolgálat vezére vagyok két epizódban, aki nem nézi jó szemmel, hogy egy brit különleges egység eljön Magyarországra, és semmire sincs engedélyük, de szétmészárolják a fél várost.



Akkor abban magyar akcentusod van?

Igen, ott azt kérték, hogy rondítsak egy kicsit az akcentusomon. A Jean-Claude Van Damme-filmben is ez volt, hogy ne beszéljek ennyire tökéletesen, mert egy kelet-európai tag vagyok.

Törekszel rá, hogy minél több külföldi filmbe bekerülj?

Egyértelműen. Most tavasszal egy francia-lengyel koprodukcióban forgatok. Marie Curie szeretője leszek, itt majd franciául kell beszélnem, úgyhogy a nemzetköziség megvan. A cél a nagy szerep nagy amerikai filmben, szerintem minden színésznek ez a célja.

Helyes azért a színésznő, aki Marie Curie-t játssza?

Hát mondjuk úgy, hogy a színésznő rendkívül hasonlít az eredetire, ami persze egy nagyon jó pont, és remek színésznő. De Marie Curie azért nem volt egy szexbomba, és az én karakterem sem egy szexidol. Nekem ezért is érdekes ez a szerep, mert le kell fogynom, bajszot és szemüveget kapok. Szeretem, amikor nem a szokásos rosszfiút, vagy macsót kell játszanom.



Elköltöznél Amerikába, ha bejönne a külföldi filmezés?

Munkákra mindenképp. Ha fiatalabb lennék, azt mondanám, élni is tudnék ott. De most már megszerettem Magyarországot az összes hibájával együtt. Hiába van benne minden porcikámban, hogy el kellene innen menni. Szerintem sok ember így van ezzel mostanában. Mégis, amikor az ember átkocsikázik a naplementében mondjuk a Lánchídon, akkor azt mondja, hogy én szeretem ezt a várost.

Nem zavarna, hogy míg itthon felismernek az utcán, kint elvesznél a tömegben?

Nem. Amennyi jót hoz ez a celebség, annyi rosszat is. Amerikában, ahol a kutya se ismert fel, sokkal izgalmasabb volt bemenni egy bárba, és ismeretségeket kötni. Ha akkor ott valaki azt mondta, „Te, ez egy jó fazon!”, az sokkal jobban esett, mint itthon, ahol valószínűleg azért mondják, mert mondjuk ismernek.

Mit szólsz ahhoz, hogy Ben Affleck most éppen Argo címmel forgat egy vicces akciófilmet?

Gondolkodtam rajta, hogy írok neki, hogy heló, én már csináltam ilyen címmel egy filmet, és legalább egy szerepet adj benne, de még nem tettem meg. Talán megírom ezt a levelet, nem tudom még.

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Kiparancsolták a színészeket az óceánból a vízimentők


/Árpa Attila és Hevér Gábor a Venice Beach-en/

Legutóbb Kálloy Molnár Péter mesélt az itthoni forgatásról, most a rendező-producert kérdezzük amerikai élményeiről. Sas Tamás mesélt nekünk arról, hogy miért nem fürödhettek a színészek az óceánban ott, ahol egyébként három éves gyerekek vígan lubickolnak, vagy, hogy a világsztárok ügynökei sem tévedhetetlenek, és egy apró hiba majdnem megoldhatatlan helyzet elé állította a stábot. 
 (Sok-sok kép a forgatásról a film honlapján.)

Kevés magyar stáb dolgozik Amerikában. Tartottatok a tengerentúli forgatástól?

Persze, hogy aggódtunk kicsit, főleg indulás előtt. Viszont sokat segített, hogy ez úgynevezett SAG-film volt. A SAG az amerikai színészek szakszervezetének rövidítése. Ez azt jelentette, hogy ugyan sokkal drágább volt minden, viszont mint szakszervezeti film, bizonyos védettséget élveztünk, és olyan helyszíneket tudtunk hivatalosan igénybe venni, amit magyar film még soha. Nem egy taxi hátsó üléséből pattantunk ki, és szaladtunk le a tengerpartra, vagy nem úgy forgattunk Beverly Hillsben, hogy nehogy egy rendőrautó meglássa, hanem mindenhol rendes zárásunk volt, és sok-sok kamionnal vonultunk fel.


/Hujber Feri a kamera előtt/


A biztos háttér ellenére adódtak  nem várt helyzetek, amikből hirtelen kellett kivágni magatokat? 

A jó előkészítés mellett is gyakran szembesültünk váratlan helyzetekkel. Amikor például az óceán partján forgattunk, akkor a forgatókönyv szerint a három főszereplő fiúnk [Árpa Attila, Hujber Ferenc és Hevér Gábor - a Szerk.] beszalad a tengerbe. Ez benne volt a forgatókönyvben, csak az amerikai partner elfelejtett engedélyt kérni arra, hogy a vízbe is bemehessünk.
Amíg a parton dolgoztunk, nem volt gond, de amikor oda jutottunk, hogy a fiúk ledobják a trikót, és berohannak a tengerbe, megjelent a Baywatchból ismert piros bólyás mentőegység, és kiparancsolta őket a vízből. Nem értettük, mi a gond, mert tőlünk húsz méterre hároméves gyerekek pancsoltak. Kiderült, hogy ehhez fizetni kellett volna a helyi filmirodának, de ezt elmulasztottuk, ezért helyszíni bírsággal büntették a produkciót. Ötszáz dollárt, azaz több mint százezer forintot kellett fizetnünk azért a fürdését, és többször nem tudtuk felvenni, mert hetekbe került volna, mire megkapjuk az engedélyt.

/Sas Tamás a hollywoodi forgatás szünetében/ 

Az amerikai színészekkel minden rendben ment?


Maximálisan. Daryl Hannah a film egyik szereplője, és borzasztó kedves nő, nem voltak sztárallűrjei. Az ügynöke viszont óriásit hibázott, amit alig sikerült rendbehoznunk.

Mi történt? Egyeztetési problémáitok adódtak?

Nem, a ruhái körül alakult ki majdnem megoldhatatlannak tűnő galiba.
Megkértük ugyanis a méreteit, hogy Magyarországról elvigyük neki azokat a ruhákat, amiket a filmben hord. Az ügynöke hosszas nógatás után elküldte a méreteket, aminek megfelelően az elképesztően tehetséges Náray Tamás elkészítette a ruhákat. Egy gond volt csak, hogy az ügynök olyan méreteket adott meg, aminek köze nem volt a valódi mérethez. Három millió forint úszott el ezen az apró kis tévedésen, és olyan oltári balhé lett, amit alig tudtunk kiheverni. Másnap reggel 7-kor  Endrényi Krisztina producer, Náray és Daryl Hannah bementek a Paramount ruharaktárába, hogy akkor onnan válasszanak ruhákat. Ott azzal kelett szembesülniük, hogy a világ legnagyobb filmes jelmezraktára poros rongyok elképesztő tömegét tartalmazza. Alig egy-két használható darabbal tértek vissza.

Végül hogyan sikerült megoldani a kérdést?

A megoldás az lett, hogy Náray Tamás hazatelefonált, megadta az új méreteket, és az itthoni varrodája legyártotta az új ruhákat, amik aztán végszóra érkeztek csak meg, de megérte a fáradságot.

  
/Daryl Hannah az S.O.S Love! amerikai forgatásán/

Ha tetszett a poszt, és kíváncsi vagy, hogyan készült a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!   
Ha csak a képek érdekelnek, nézz be a film honlapjára.
0 Tovább

Az első előzetes: sztárparádé cicával


Megérkezett a film első előzetese, amiből kiderül, hogy Los Angelesben a villák elképzelhetetlenek jacuzzi nélkül, nehéz Magyarországra telefonálni, de legalább bármikor belesétálhatunk Tom Cruise-ba.
Megtudjuk, hogy ebben a történetben mindenki akar mindenkitől valamit (vagy valakit), és hőseink sem pénzt sem fáradságot nem kímélve próbálják elérni céljaikat.

Az pedig, hogy megvalósulnak-e az álmok, hogy mindenki azt kapja-e, amire a történet elején vágyott, egyelőre legyen titok.



szólj hozzá: S.O.S. Love! előzetes  


Ha tetszett a poszt, és kíváncsi vagy, hogyan készült a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is! 

0 Tovább

Letartóztatták Daryl Hannah-t a Fehér Háznál!

Letartóztatták Daryl Hannah-t Washington DC-ben a Fehér Ház előtt.

A szőke sztár több száz aktivistával együtt ülősztrájkon vett részt, amellyel egy Kanadából a Mexikói-öböl partjáig húzódó olajvezeték kiépítése ellen tiltakoztak. Miután többszöri felszólításra sem volt hajlandó elhagyni a helyszínt, kezét hátrabilincselve vezették el. A demonstrálók közül többeket előállítottak, de azóta óvadék ellenében mindenkit szabadon engedtek.

"Néha az embernek fel kell áldoznia személyes szabadságát egy magasabb szintű szabadság érdekében. És mi szabadulni akarunk a fosszilis égéstermékek okozta pusztulástól, és meg akarjuk teremteni a tiszta energia jövőjét" - jelentette ki a sztár őrizetbe vételekor.

0 Tovább

Hujber Feri maximalista, még letakarva is játszik

2011. nyarán a gazdasági válság eléri az S.O.S irodát is, ami az elmúlt években egyébként is átalakult. A két volt tulajdonos, Veronika és Péter kiszálltak az üzletből. Betti élete is megváltozott, Tomival elváltak útjaik, a céget új szerelmével, Marcival irányítja tovább.

Marcit Hujber Feri alakítja, aki az elmúlt esztendőkben számtalan formában mutatta meg tehetségét. Játszott szappanoperában (Barátok közt) és  játékfilmekben (Szerelemtől sújtva, Valami Amerika 1-2). Szinkronizált  rajzfilmet (Immigrants - Jóska menni Amerika), volt műsorvezető  szépségversenyen és korcslyázott tévé showban. Játszik színpadon (Czukor Show), múlt héten pedig a  Magyar Lovas Színház Honfoglalás c. rockoperájának premier előadásában láthatta a közönség.

Marci szerepében szüksége is van a sokoldolasúgára és az energikusságra, mert számtalan kihívásra kell válaszolnia. Ezek közül talán az egyik legnagyobb, hogy Mimi néni (Daryl Hannah) folyamatosan félreérthetetlen utalásokat   tesz arra, mi mindent tudna elképzelni Marcival...




Mi is  Daryl Hannah-val kapcsolatban kérdeztük először.

SOS: - Tamás mit érthetett a sajtótájékoztatón azon, hogy Daryl Hannah-t Hujber Feri kezelte a legjobban?
HF: - Arra gondolhatott, hogy azonnal egy hullámhosszra kerültünk, nagyon gyorsan megtaláltuk egymással a hangot, annak ellenére, hogy akkor találkoztunk először, és nem is vagyunk egy korosztály.
SOS:- Daryl Hannah közismerten maximalista, és ahogyan a forgatás alatt láttuk, te is beleadod a 100%-ot. A rendezőnél is szigorúbb vagy magadhoz. Ez is hozzájárult a jó munkakapcsolat kialakulásához? 
HF : - Valószínű. De azt hiszem, én inkább 150%-ot szeretek beleadni a munkámba. (mosolyog) Amikor például szerepeltem a Sztárok a jégen műsorban, napi hat órát korcsolyáztam három hónapon keresztül, mert azt akartam, hogy adásról adásra lássák a nézők, hogy fejlődöm. Egyébként Nagy Feró csinálta még ugyanezt.
SOS : - Ezen a forgatáson is azonnal rohansz visszanézni magad. Ha valami nem tetszik, te kéred, hogy vegyétek újra. Közben állandóan agyalsz, hogy mit lehetne még jobban csinálni.
HF : - Persze, a már emlegetett 150%, meg azt gondolom, hogy egy színész  vigyen bele a figurába valami pluszt. Ez lehet egy poén / itt mesél is rögtön két dolgot, de erős spoiler lenne, meg kell várnotok velük a filmet /, vagy egy olyan ötlet, ami mélyebbé teszi a figurát.
SOS : Annak éppen tanúi voltunk, amikor az egyik jelenetben addig-addig jártál körbe, amíg nem találtál egy, az ingeddel harmonizáló színű pólót, hogy letakart fejjel játszhasd végig a jelenetet...
HF :- Igen, mert arra gondoltam, hogy abban a szituációban Marci annyira mélyponton van, hogy a fejére kell húzzon valamit, mint ahogy a depressziós ember reggel felkelés helyett a fejére rántja  a takaróját. Nem is akarja látni, mi folyik körülötte.
Ma például egy öltözőben játszódó jelenetet forgattunk, volt ott egy keménykalap, feltettem, és egy kicsit olyanra vettem a figurát, hogy aki látta, annak eszébe juthasson a Mechanikus Narancs.
SOS : - Tamás mit szól ezekhez az ötletekhez?
HF : - Szerintem tíz rendezőből nyolc nem fogadná el, de Tamás azt mondta, hogy bízik az intuícióimban, csináljam meg, ha úgy gondolom, hogy ettől jobban működik a figura.
SOS : - És jobban működik?
HF : - Lehet, hogy sokan csak azt látják majd,  milyen vicces, hogy letakartak, mint egy papagájt, és az is lehet, hogy sokaknak a keménykalapról nem Stanley Kubrick filmje jut eszébe. Biztos ők is jól szórakoznak majd, de akinek mondjuk beugrik valamilyen asszociáció, annak  talán többet fog jelenteni a figura.
Persze ez egy vígjáték, kicsit erősebb kontúrokkal dolgozunk, és nevettetni szeretnénk. Vannak ebben a műfajban  blődlik /itt megemlít egy-két altesti humorra hangszerelt amerikai blockbustert/, de mi eddig végig egy ízléses komédia keretein belül maradtunk.

Végezetül megkérdeztük Feritől, hogy látta-e már azt a kis videót, amit C.J-vel és vele forgattunk arról, hogy milyen egymással dolgozni.
- Ja, igen - válaszolt nevetve.
A tűző  napon nehéz megállapítani, de mintha elpirult volna egy pillanatra...



szólj hozzá: Hujber Feri legjei

0 Tovább

Sajtótájékoztató

Július 25-én hétfőn volt a film sajtótájékoztatója a Zara Hotelben, ami egyébként a film egyik forgatási helyszínéül is szolgál. A stáb igazi rohamtempót diktál magának:: alig két nap telt el azóta, hogy hazaérkeztek  a los-angelesi forgatásról, az eseményt követő reggelen pedig már folytatják is munkát
A sajtótájékoztató a film érdekességei mellett eggyéb izgalmakkal is  szolgált,: az amerikai főszereplő Christine Kelly gépének út közben műszaki okook miatt le kellett szállnia, ezért csak késve érkezett az eseményre. A film két amerikai sztárja Dary Hannah és Billy Zane videoüzenetben köszöntötte az újságírókat és a nézőket, ők a magyarországi forgatáson nem vesznek részt, a személyes találkozásra decmber 15-i  premierig várnunk kell.



szólj hozzá: S.O.S Love! - ééés kezdünk!

0 Tovább

Daryl Hannah magyarokkal forgat

Szárnyas fejvadász, Csobbanás, A szomszéd nője mindig zöldebb, Még zöldebb a szomszéd nője, Kill Bill, Kill Bill 2.
És S.O.S Love! 


szólj hozzá: A Kill Bill gonosz nővérkéje

Az egyik magyar szereplőnk...:
Éppen  Szilas Rita divatbemutatóján forgattunk, akinek a ruhái szerepelni fognak a filmben, amikor a  közönség soraiban felfedeztük Árpa Attilát is. Azonnal megragadtuk az alkalmat, és lecsaptunk rá.
Most sem hazudtolta meg magát, lehengerlő mosollyal és lefegyverző szerénységgel nyilatkozott filmbeli szerepéről, és arról, hogy mi volt a legfontosabb indoka a szerep elvállalásakor.
Attila itt még nem tudja, hogy nyilatkozhat-e nemzetközi sztárpartnereiről, akiket ti már részben megismerhettetek azóta. A lista azonban még nem teljes...


szólj hozzá: Árpa Attila sármos és ravasz

 

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

S.O.S Love!

blogavatar

Vígjáték 3D-ben. Amerikai sztárok, magyar film. December 15-től a mozikban!

Utolsó kommentek