Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csók helyett pofozkodott Szinetár Dóra


Cynthia szerepében Szinetár Dórát láthatjuk, akinek ez a második mozifilm szerepe. Kislányként már szerepelt egy német-magyar koprodukcióban készült misztikus horrorban, a Laurinban, amelynek címszerepét alakította. A filmet csak külföldön mutatták be, így valójában az S.O.S. Love!-ban tűnik majd fel először hazai filmvásznon.

 
Miért vállaltad el ezt a szerepet, mi tetszett meg benne?

Igazából nem is a szerep miatt vállaltam, hanem Sas Tamás személye, és a lehetőség miatt, hogy forgathatok vele. Sokat dolgoztam az elmúlt években, de filmes munkám nem volt. Tamás megkeresett azzal a kérdéssel, hogy elvállalnék-e egy szerepet a készülő filmjében. Kíváncsivá tett, amikor hozzátette: egy nagyon másféle karaktert kellene játszanom, mint amiket általában alakítani szoktam. Látott tavaly a Thália Színházban a Koldusoperában Polly szerepében. Akkor jutott eszébe, hogy akár én is lehetnék Cynthia. Amikor elolvastam a könyvet, megörültem, mert valóban érdekes kihívásnak tűnt egy hisztis amerikai színésznő bőrébe bújni.

Hogyhogy most szerepelsz először magyar játékfilmben?

Elmentünk egymás mellett. Amikor felkérésem volt, éppen babát vártam, amikor meg elmentem egy castingra, kiderült, hogy teljesen más karaktert vártak, mint amit ott a helyszínen mutattam. Utoljára húsz éve, még kislányként játszottam játékfilmben.

Hogy érezted magad hisztis akcióhősnőként?

Jópofa volt nagyon. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy ez a hisztis nő túlzottan távol áll tőlem. Én is szoktam hisztizni, ezt az oldalamat a kisfiam láthatta eddig legtöbbször. Az S.O.S.Love! nem egy művészfilm, a karakter elég végletesnek tűnt már első olvasatban is. Tamás is azt javasolta, hogy nyugodtan legyek minél szélsőségesebb, merjek játszani a figurában rejlő lehetőségekkel.



szólj hozzá: Szinetár Dóra akciójelenetben


A forgatás akció része mennyire volt nehéz?


Semennyire, nem is nagyon volt akció. Át kellet esnem egy ajtón, ennyit még meg tudok oldani. Sokkal nehezebb volt, hogy egy tűsarkúban kellet rohannom a sárban. Ez a mutatvány annak ellenére megviselt, hogy a magas sarkú cipők a mi szakmánkban hétköznapinak számítanak. A jelenet forgatása után három napig olyan izomlázam volt, hogy nem nagyon tudtam ülni sem.

A szereped szerint Jake barátnője vagy. Az őt játszó CJ-vel működött köztetek a kémia?

Igazából háromszor találkoztunk, ebből kétszer a közös jeleneteink forgatásán. Egyszer felpofoztam, egy másik alkalommal pedig papuccsal püföltem. Ami ehhez kellett, az megvolt. Jól lehetett vele bohóckodni, igazán játékos módon állt hozzá a munkához. A kémiának inkább Árpa Attilával kellett volna működni, ő próbál megcsókolni a film végén. De abból a próbálkozásból is csak egy nagy pofon lesz. Sokkal inkább a fizikai erőmre, semmint a kémiára volt szükség.



Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is! 
0 Tovább

Daryl Hannah túl macsósnak tartotta Árpa Attilát


Árpa Attila nem az SOS Love!-ban először forgat nemzetközi produkcióval. Feltűnt a Borgiákban, szerepel a Katedrális folytatásában, és az új 24-nek mondott Strike Backben két epizódban is szerepel, mint a magyar titkosszolgálat főnöke.
Mostanában azon gondolkodik, hogy írjon-e egy bemutatkozó levelet Ben Afflecknek, aki éppen Argo címmel forgatja legújabb filmjét.

Az amerikai kollégákkal milyen viszonyt sikerüt kialakítani? Darryl Hannah-hoz például mennyire tudtál közel kerülni?

Semennyire, mert Daryl a fejébe vette, hogy én vagyok ott a nagy macsó, ezért engem nem fog az egész forgatás alatt észrevenni. Működött a poén, tehát nem vettem magamra, bár meglepően hitelesen csinálta. Eljátszotta azt, hogy Hujber a kedvence, Hujber a kedves kis aranyos, én meg ott sem vagyok, és ez a szereposztás valamiért meg is maradt. Ezen poénkodtunk az egész forgatás alatt. 

Milyen élőben?

Egy dáma. Egy elegáns, nagyon szép dáma, aki pontosan tudja, milyen szép nő és milyen jó színésznő. Egyébként közvetlen volt velünk. Valaki, talán Náray Tamás azt mondta neki, hogy mi vagyunk a legjobb színészek Magyarországon, illetve Kelet-Európában. Valószínűleg ezt el is hitte, így aztán borzasztóan kedves volt hozzánk.

Billy Zane-nel akkor jobban összebarátkoztál?

Vele igen, és C.J. Thomasonnal. Mikor Billy Zane-t először megláttam, rá is azt mondtam, hogy na, ő is megöregedett, kicsit posakosabb lett a Titanic óta. Aztán az olvasópróbán letaglózott. Ettől mi még nagyon messze vagyunk.

Ellestél tőle valamit?

Leginkább azt, amit Daryl hannah-tól is, hogy nem kell játszani. Elsajátítja a szerepet és a szöveget, és úgy adja elő, mintha a sajátja lenne. Billy Zane ezt csinálta, és beleépített még néhány borzasztó jó grimaszt és reakciót. Az az instrukció, amit amerikai rendezők adnak, hogy ne szerepelj, vagy ne színészkedj, az tökéletesen ült nála.



CJ nagyon bírt. Mivel vetted le a lábáról?


Velem értette meg magát a legjobban, mert én beszélek angolul, és ismerem az összes amerikai gimis hülyeséget, amin ő is átment. Ő is amerikai focizott, és benne volt minden játékban. Vele játszottuk azt a bugyuta általános iskolás játékot, hogy mutatsz egy karikát a hüvelykujjaddal és a mutatóujjaddal, és ezt mindig csípő alatt kell tartani. Ha a másik belenéz, akkor megütheted. Szellemi párbajnak neveztük, ezt csináltuk a forgatás alatt folyamatosan, de mindenféle egyéb hülyeséget is. Tehát szívattuk egymást rendesen.

Mindenhol megírták, hogy szerepeltél a Borgiákban, de nem ebben az egy külföldi filmben szerepeltél.

A Monte Carlóban és a Borgiasban nagyon nyúlfarknyi szerepeim voltak. Nem szégyellem bevallani, hogy a  kreditért vállaltam őket. A Monte Carlóban, amiben Cynthia Nixon játszik a Szex és New Yorkból, még szövegem sem volt. A Borgiasban egy mondatom, de ha van olyan filmdíj, hogy a legjobb szereplő, akit hátbaszúrnak, miközben háttal áll a kamerának egy sötét sikátorban, akkor azt biztos, hogy meg fogom nyerni. De komolyra fordítva a szót, az ember örül neki, ha bekerül ezekbe a produkciókba, ugyanakkor szégyelli, hogy sokan írnak róla, aztán kiderül, hogy csak pár kocka erejéig látszik. Vagy meghal, vagy meg se szólal.

A Katedrálisból készült sorozat folytatásában, a World without Endben nagyobb szerepem van, ott  III. Richárd egyik katonáját játszom, aki az egyik főszereplő. Ott egyfolytában kardozni kell, lovagolni, és mogorván egyet nem érteni a királlyal. Az egy jó szerep. 

A másik a Strike Back, ami most ment le Amerikában, és az új 24-nek mondják. Ezt nyáron forgattuk, és biztos, hogy Magyarországon is fog menni. Ebben szintén elég nagy szerepem van, beszélek! A magyar titkosszolgálat vezére vagyok két epizódban, aki nem nézi jó szemmel, hogy egy brit különleges egység eljön Magyarországra, és semmire sincs engedélyük, de szétmészárolják a fél várost.



Akkor abban magyar akcentusod van?

Igen, ott azt kérték, hogy rondítsak egy kicsit az akcentusomon. A Jean-Claude Van Damme-filmben is ez volt, hogy ne beszéljek ennyire tökéletesen, mert egy kelet-európai tag vagyok.

Törekszel rá, hogy minél több külföldi filmbe bekerülj?

Egyértelműen. Most tavasszal egy francia-lengyel koprodukcióban forgatok. Marie Curie szeretője leszek, itt majd franciául kell beszélnem, úgyhogy a nemzetköziség megvan. A cél a nagy szerep nagy amerikai filmben, szerintem minden színésznek ez a célja.

Helyes azért a színésznő, aki Marie Curie-t játssza?

Hát mondjuk úgy, hogy a színésznő rendkívül hasonlít az eredetire, ami persze egy nagyon jó pont, és remek színésznő. De Marie Curie azért nem volt egy szexbomba, és az én karakterem sem egy szexidol. Nekem ezért is érdekes ez a szerep, mert le kell fogynom, bajszot és szemüveget kapok. Szeretem, amikor nem a szokásos rosszfiút, vagy macsót kell játszanom.



Elköltöznél Amerikába, ha bejönne a külföldi filmezés?

Munkákra mindenképp. Ha fiatalabb lennék, azt mondanám, élni is tudnék ott. De most már megszerettem Magyarországot az összes hibájával együtt. Hiába van benne minden porcikámban, hogy el kellene innen menni. Szerintem sok ember így van ezzel mostanában. Mégis, amikor az ember átkocsikázik a naplementében mondjuk a Lánchídon, akkor azt mondja, hogy én szeretem ezt a várost.

Nem zavarna, hogy míg itthon felismernek az utcán, kint elvesznél a tömegben?

Nem. Amennyi jót hoz ez a celebség, annyi rosszat is. Amerikában, ahol a kutya se ismert fel, sokkal izgalmasabb volt bemenni egy bárba, és ismeretségeket kötni. Ha akkor ott valaki azt mondta, „Te, ez egy jó fazon!”, az sokkal jobban esett, mint itthon, ahol valószínűleg azért mondják, mert mondjuk ismernek.

Mit szólsz ahhoz, hogy Ben Affleck most éppen Argo címmel forgat egy vicces akciófilmet?

Gondolkodtam rajta, hogy írok neki, hogy heló, én már csináltam ilyen címmel egy filmet, és legalább egy szerepet adj benne, de még nem tettem meg. Talán megírom ezt a levelet, nem tudom még.

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Az első előzetes: sztárparádé cicával


Megérkezett a film első előzetese, amiből kiderül, hogy Los Angelesben a villák elképzelhetetlenek jacuzzi nélkül, nehéz Magyarországra telefonálni, de legalább bármikor belesétálhatunk Tom Cruise-ba.
Megtudjuk, hogy ebben a történetben mindenki akar mindenkitől valamit (vagy valakit), és hőseink sem pénzt sem fáradságot nem kímélve próbálják elérni céljaikat.

Az pedig, hogy megvalósulnak-e az álmok, hogy mindenki azt kapja-e, amire a történet elején vágyott, egyelőre legyen titok.



szólj hozzá: S.O.S. Love! előzetes  


Ha tetszett a poszt, és kíváncsi vagy, hogyan készült a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is! 

0 Tovább

Trailer Christine-nel, C.J-vel és egy piros robogóval

Adva van egy jelenet, aminek az a lényege, hogy egy fiatal pár lelép egy  robogóval, és bejárja Budapest legszebb helyeit. Elhajtanak a Lánchídnál, átrobognak az Erzsébet hídon és  látjuk a Szabadság-szobrot a Gellért-hegy tetején. Minden pontosan  úgy néz ki,  ahogyan mindig is szeretnénk látni a fővárosunkat, és ahogyan láttatni szeretnénk külföldön. Például az USÁ-ban.
Szóval ki van ez találva, kaland, romantika  és némi országimázs.
Minden rendben is lenne, ha főhősünk tudna motorozni. No nem annyira, mint Talmácsi Gábor, hanem úgy egyáltalán.
De nem tud. Úgy egyáltalán. Ráadásul ezt be is bizonyítja: a stáb szeme láttára sikerült buknia egyet, ami aztán megfontolásra késztette a rendezőt. Valószínűleg végiggondolhatta: ha nem akarja átírni a forgatókönyvet kórházas-romantikusra, úgy találnia kell egy megoldást, amivel egyszerre tudja leforgatni a motorozást, és képes megőrizni színészei testi épségét.
A dublőr szóba sem jöhet, mert a jelenet tele van közelikkel. Az arcot takaró bukó sem megoldás, C.J. és Christine mosolya nélkül nem  érne semmit az egész jelenet.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Tapasztalt filmes nem esik kétségbe: bérel egy vonóhorgos, platós teherautót, hozzá pedig egy trailert. Mindenkit felpakol a szerelvényre kamerástól, motorostól és színészestől, és már indulhat is a budapesti körút!
A széles mosolyokat látva óriási buli lehetett. 
 


szólj hozzá: Robogós trailer


Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Árpa Attila rendesen befürdött

Újra itt a nyár, sokak számára egyenesen elviselhetetlen a kánikula, de vannak, akik nem csak a nagy meleg hatására tesznek olyat, amit mások soha nem tennének.

Azt gondolhatnánk, hogy ebben a forróságban nincs is jobb forgatási helyszín, mint egy medence partja. Pedig ennek is vannak veszélyei.

Szerepe szerint az Öcsit alakító Hevér Gábor a vicces srác, de a forgatáson sokszor  Árpa Attila hozza a frászt kollégáira újabb és újabb ötletekkel.
Gábor éppen befejezte a jelenetét, és békésen beszélgetett Szinetár Dórával a medence partján görkoriban, amikor megérkezett Árpa Attila.  Már a  tekintetén  látszott, hogy rosszban sántikál. Odasétált a gyanútlan beszélgetőkhöz, és egy laza mozdulattal kipróbálta, hogy tud-e Hevér Gábor vizen görkorizni. (Nem tud. Úszni viszont szerencsére igen)
A következő pillanatban Szinetár Dórát cibálta a víz felé, aki azonban hősiesen ellenállt. Nála már nagyobb volt a tét, éppen jelenethez készült, Attila akciójával veszélybe került a sminkje...

Ekkor már többen - közöttük Hujber Feri is - jónak látták eltűnni a mókamester közeléből, C.J. is riadt tekintettel kereste a lehetséges menekülési útvonalakat... Tisztán látszott, hogy legszívesebben egy egész stábos medencepartyval zárná a forgatási napot, és ezért válogatás nélkül bárkit képes lenne  Hevér Gábor után hajítani.

Hogy  mi lett az ámokfutás vége, nem áruljuk el, de a következő videoból minden kiderül. 



szólj hozzá: Árpa Attila rendesen befürdött


Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

Kálloy Molnár Pétertől Londonban is kérnek autogramot

A Hajógyári-szigeten az elmúlt hetekben nem csak a Sziget fesztivál eseményei zajlottak,hanem az S.O.SLove stábja is itt forgatott. A Golftanya éttermében vettek fel több jelenetet, mert a filmbeli S.O.S csapat tagjai vendéglátósoknak adják ki magukat, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek Jake és Zoya találkozásához.

Legnehezebb feladatnak a konyha birtokbavétele tűnik, de erről majd a későbbiekben egy videóban is beszámolunk.Előre elárulhatunk azonban annyit, hogy az eredmény nagyjából olyan, mint ha a Hal a tortán amatőr szakácsai azt a nehezítést kapnák feladatul, hogy bekötött szemmel főzzenek...

A magát nagy spílernek mutató főpincér szerepére az S.O.S tagok közül Gézuka a beugró,akit Kálloy Molnár Péter alakít.
Pétert a forgatási szünetek egyikében sikerült elcsípni néhány szó erejéig.
Szezonban egy hónapban huszonnyolc estét játszik, plusz még ott a tévéműsor is, de ezért jó a nyár, mert a színházi szünetben tud filmet forgatni. Szinte követni sem tudtuk, mikor felsorolta, hány darabban szerepel. A legrégebben a S.Ö.R-ben játszik, ami már tizenhét éve van folyamatosan színpadon. Amikor ezt kimondta akaratlanul össze is nevettünk, mert néhány perce éppen arról beszélgettünk, hogy mennyire fiatal a film női főszereplője, Christine. Nagy sikerrel fut a Kövek a zsebben, amiben Rudolf Péter a partnere, és ami történetesen éppen egy filmforgatás kuliszái mögött játszódik. A darabot Londonban is játszották, büszkén mesélte, hogy az előadás után az utcán londonban élő magyar fiatalok rohanták meg autogramért. Nagyon örült, és kicsit meg is lepődött, hogy ilyen messze is vannak rajongói.
- Bár a mai internetes világban ez nem is annyira lehetetlen - tette hozzá mosolyogva.
Eddig jutottunk a beszélgetésben, és Pétert máris hívták vissza a kulisszák közé, de rohantában még annyit elmondott, hogy örömmel fogadta a felkérést, mert igazán szeret Sas Tamással dolgozni. (fotó: Erdélyi Gábor)

Ha tetszett a sztori, és kíváncsi vagy, hogyan készül a film, jelölj be minket Facebookon, ahol végigkövetheted velünk a forgatást, érdekes infókat csepegtetünk a szereplőkről, és akár még nyerhetsz is!

0 Tovább

S.O.S Love!

blogavatar

Vígjáték 3D-ben. Amerikai sztárok, magyar film. December 15-től a mozikban!

Utolsó kommentek